LABNE DIPPAS
Malzemeler
- MERSIN LABEH 2 çorba kaşığı
- Mayonez 2 tatlı kaşığı
- Kırmızı toz biber 10 gr
- Nane 5 gr
- Kornişon turşu 3 adet dilimlenmiş
- Taze soğan 1 adet dilimlenmiş
- Hindi füme 10 dilim ince kıyılmış
- Lavaş
- Çörek otu 5 gr
- Zeytinyağı 10 ml
Yapılışı
- Mayonez ve labne peynirini iyice karıştırın, toz biberin yarısı ve naneyi ekleyin karıştırın
- Dilimlenmiş turşu ve soğanları ekleyin karıştırın, küçük parçalara bölünmüş hindi fümeleri ekleyin karıştırın
-
Lavaşları ince üçgen dilimler haline gelecek şekilde bölün, zeytinyağı, kalan kırmızı toz biber, çörek otu ve zerdeçal ile dilimleri ovalayın
-
Sosla kapladığınız lavaş dilimlerini fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisi üzerine dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin