LABNE DIPPAS

Malzemeler
  • MERSIN LABEH 2 çorba kaşığı
  • Mayonez 2 tatlı kaşığı
  • Kırmızı toz biber 10 gr
  • Nane 5 gr
  • Kornişon turşu 3 adet dilimlenmiş
  • Taze soğan 1 adet dilimlenmiş
  • Hindi füme 10 dilim ince kıyılmış
  • Lavaş
  • Çörek otu 5 gr
  • Zeytinyağı 10 ml
Yapılışı
  1. Mayonez ve labne peynirini iyice karıştırın, toz biberin yarısı ve naneyi ekleyin karıştırın
  2. Dilimlenmiş turşu ve soğanları ekleyin karıştırın, küçük parçalara bölünmüş hindi fümeleri ekleyin karıştırın 
  3. Lavaşları ince üçgen dilimler haline gelecek şekilde bölün, zeytinyağı, kalan kırmızı toz biber, çörek otu ve zerdeçal ile dilimleri ovalayın 
  4. Sosla kapladığınız lavaş dilimlerini fırın kağıdı serilmiş bir fırın tepsisi üzerine dizin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin