ÇITIR HELLİM
Malzemeler
- LEZITTA HELLIM
- Yumurta 2 adet
- Un 250 gr
- Galeta unu 250 gr
- Pul biber 5 gr
- Kekik 5 gr
- Köri 5 gr
- Kabartma tozu 5 gr
- Zahter 5 gr
- Tuz 5 gr
- Zerdeçal 5 gr
- Kırmızı toz biber 5 gr
- Nane 5 gr
Yapılışı
- Galeta unu, yumurta ve unu 3 ayrı kaseye alın, yumurtaları çırpın
- Tüm baharatları ve kabartma tozunu un ile karıştırın.
- Hellim peynirini dilimler halinde bölün, sonra sırası ile tüm dilimleri önce un karışımı sonra yumurta ve son olarak da galeta unu ile kaplayın.
- Kaplanmış hellim dilimlerini derin yağda altın rengi olana kızartın ve süzerek servis edin.