BİBERLİ HELLİM
Malzemeler
- LEZITTA HELLIM
- Yarım havuç
- Domates püresi 100 gr
- Yoğurt 1 çorba kaşığı
- Eski kaşar 10 gr
- Kekik 5 gr
- Nane 5 gr
- Zeytinyağı 1 tatlı kaşığı
- Köy biberi 6 adet
Yapılışı
- Köy biberi ve hellim dışındaki tüm malzemeleri rondoda karıştırın
- Hellim peynirini küçük parçalara bölerek karışıma ekleyin ve tekrardan rondodan geçirin
- Köy biberlerini dikey olarak ikiye bölün ve içindeki çekirdekleri çıkarın, biberlerin içlerini hellim peynirli karışımla sıkma poşeti yardımıyla doldurun
- Bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirerek, biberleri üzerine dizin, 200 derece fırında 15 dakika pişirin